Topbar Banner Topbar Banner Topbar Banner

Vucut ve ayak kireçlenmesi gibi eklem sorunlarına iyi gelecek Türkiye'deki termal su kaynakları

Aug 13, 2024
Termal Sağlık
Vucut ve ayak kireçlenmesi gibi eklem sorunlarına iyi gelecek Türkiye'deki termal su kaynakları


1. Pamukkale, Denizli:

Karahayıt Kaplıcaları: Özellikle kalsiyum, magnezyum, bikarbonat ve sülfat açısından zengin olan bu sular, romatizmal hastalıklar ve kireçlenme gibi eklem problemleri için önerilir.

Hierapolis Termal Suları: Pamukkale Travertenlerinin yakınında bulunan bu sular, cilt rahatsızlıkları ve eklem ağrılarına karşı faydalıdır.

2. Yalova Termal Kaplıcaları:

Yalova Termal Tesisleri: Magnezyum, kalsiyum ve sülfat içeren bu sular, romatizmal hastalıklar ve eklem ağrıları için faydalı olabilir.

3. Afyonkarahisar Kaplıcaları:

Gazlıgöl Kaplıcaları: Mineral açısından zengin olan bu kaplıcalar, kireçlenme, romatizma ve diğer eklem rahatsızlıklarına karşı kullanılır.

Sandıklı Kaplıcaları: Bu kaplıcalar, bikarbonat ve karbondioksit içeren sularıyla romatizmal hastalıklara iyi gelir.

4. Kızılcahamam, Ankara:

Kızılcahamam Termal Suları: Magnezyum ve kalsiyum açısından zengin bu sular, romatizma ve eklem rahatsızlıkları için faydalıdır.

5. Balıkesir, Güre Kaplıcaları:

Güre Kaplıcaları: Yüksek kalsiyum ve magnezyum içeren bu termal sular, romatizmal hastalıklara, özellikle de eklem ağrılarına karşı önerilir.

6. Bursa, Oylat Kaplıcaları:

Oylat Kaplıcaları: Çeşitli mineraller bakımından zengin olan bu kaplıcalar, eklem rahatsızlıkları ve kas ağrılarına karşı rahatlama sağlayabilir.

7. Kangal Balıklı Kaplıca, Sivas:

Kangal Kaplıcaları: Balıklı kaplıca olarak da bilinen bu termal su, sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıklarının yanı sıra eklem problemleri için de tercih edilir.

8. Kütahya, Yoncalı Kaplıcaları:

Yoncalı Kaplıcaları: Romatizmal hastalıklar ve kireçlenme için önerilen bu kaplıcalar, kalsiyum ve magnezyum açısından zengindir.

9. Çeşme, İzmir:

Çeşme Ilıcaları: Romatizmal hastalıklar, eklem ağrıları ve cilt problemleri için faydalı olan bu termal sular, deniz suyu ile birleşerek rahatlatıcı bir etki sunar.

10. Havza, Samsun:

Havza Kaplıcaları: Magnezyum, kalsiyum ve sülfat içeren bu sular, eklem ağrıları ve kireçlenme gibi rahatsızlıklar için kullanılabilir.

Bu termal sular, ayak kireçlenmesi ve diğer eklem rahatsızlıklarına karşı tedavi edici veya rahatlatıcı etkileri ile bilinir. Ancak termal tedaviye başlamadan önce, özellikle kronik bir rahatsızlığınız varsa, doktorunuza danışmanız önemlidir.

Zamavil

Termal Sağlık ve Termal Bakım

Kategoriler
Kampanya
Önerilen